dissabte, 24 d’octubre del 2009

COED (23 oct)

Descripció:
A la sessió de COED d’aquest Divendres hem escoltat la lectura d’un poema i hem tractat el tema del debat.

El poema era de Miquel Martí i Pol i feia una descripció sobre els paletes. Ens han presentat la Lliga de Debats Vives on hi participen 20 universitats dels països catalans i debaten sobre temes d’actualitat. El visionat de la IV final entre les universitats Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona ens a servit per saber i com s’ha de dur a terme un debat que tenim com a pràctica de classe en grups de 5.

Reflexió:
El poema cada dia m’agrada més perquè és com un moment per a relaxar-se, a la classe tothom calla per escolat un poema que la mestra Lluïsa Cirera llegeix. El visionat d’un debat ens ajudarà a saber enfocar el nostre debat així com ha saber utilitzar el vocabulari adequat lliure de barbarisme i col·loquialismes.

He estat buscant poemes i he pogut observar que trenquen l’estereotip que jo en tenia. Hi ha poemes de tota mena i amb tot tipus de vocabulari. He seleccionat un poema de Miquel Martí i Pol que expressa moltes coses que hem passen pel cap:

L'AMOR de Miquel Martí i Pol

Tot en l'amor s'emplena de sentit.
La força renovada d'aquest cor
tan malmenat per la vida, d'on surt
sinó del seu immens cabal d'amor ?

És, doncs, sols per l'amor que ens creixen
roses als dits i se'ns revelen els misteris;
i en l'amor tot és just i necessari.

Creu en el cos, per tant, i en ell assaja
de perdurar, i fes que tot perduri
dignificant-ho sempre amb amorosa
sol.licitud : així donaràs vida.

Ampliació:
La web de la Xarxa Vives és una web molt completa on explica tot sobre els debats amb vídeos, accés directe a les altres universitats, etc. He mirat el debat del 2009, la V edició del concurs i aquí en deixo el link:

Final de la V Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada