dimecres, 25 de novembre del 2009

Metàfores de l'ús de l'ordinador en relació amb l'aprenentatge"

Primerament explicaré una mica cada aplicació o programa que forma part d’aquesta sessió i posteriorment faré la reflexió sobre perquè aquesta composició del quadre associatiu.

JClic
Són unes aplicacions informàtiques que ens proporcionen activitats educatives. Aquestes activitats van emmarcades en temes que podem trobar al currículum escolar. Aquest conjunt d’aplicacions a sigut creat per Java i es pot jugar a través de la xarxa.
El JClic és la modificació i evolució del Clic 3.0 un programari d’activitats que fa més de deu anys que s’utilitzen. Les activitat que trobem a la web poden ser utilitzats per alumes des de 3 fins als 16 anys.

Word (Microsoft Office)
La primera versió va aparèixer l’any 1983 de les mans de Richard Brodie. Word és un processador de textos, que ens permet presentar els textos de manera polida. Està qualificat com a programa interactiu amb el qual es poden modificar textos, permet adjuntar gràfiques, imatges i altres als documents escrits.

WinLogo
Aquest és un programa en que una tortuga es mou mitjançant la utilitat que l’usuari dóna al llenguatge de programació. Les ordres per a que la tortuga es mogui són molt fàcils:
Llapis: per dibuixar
Goma: per esborrar
Girar a l’esquerra (ge) i cal posar els graus: ge 10
Girar a la dreta (gd) i cal posar els graus: gd 20
Avançar (av) més la distància: av 100

Crayon Physics
És un programa simulador en el qual as d’aconseguir el màxim d’estrelles per poder guanyar el joc. Cal construir un camí per a que la pilota arribi a tocar l’estrella de cada pantalla i així acumular-les.
Aquí hi ha un exemple amb un iPhone, en aquest cas ho fan amb el dit però a l’ordinador es fa amb el ratolí.







L’ordinador com a alumne correspon al programa WinLogo perquè la tortuga executa les ordres que rep a partir del que escrivim en llenguatge de programació. A l’activitat que vam fer sobre el utillatge químic amb el portal JClic, vam poder aprendre nous coneixements perquè el programa ens proporciona activitats per poder ampliar els nostres esquemes de coneixement. No només et proporciona exercicis també els tutoritza. El Word és una eina que serveix per poder modificar el que l’usuari introdueix, en la seva majoria textos. Així que és l’eina que ens permet treballar un text de diferents formes, incerta imatges, canviar la font, la mesura i altres. Com a simulador tenim el joc Crayon Physics, aquest joc nosaltres guiem una piloteta i és un simulador perquè és un joc que reprodueix activitats que poden dur a terme els usuaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada