dijous, 12 de novembre del 2009

Seminari (11 nov)

DESCRIPCIÓ:

La sessió de seminari d’avui ha estat dividida en tres parts. Primerament hem repartit les activitats de pràctiques que quedaven per adjudicar. Per realitzar la jornada de pràctiques acompanyant a un alumne de tercer he d’anar a l’escola Claret amb la meva companya Eva Ladevesa i allà hem quedat amb la Miriam Vilaseca que és l’alumne de tercer que realitza les pràctiques en aquell centre. L’escola Sadako és la que visitaré el Dijous en l’activitat anomenada visita a un centre educatiu escolar.

Aquesta setmana l’actualitat educativa a vingut donada de la mà de la Monica Gutiérrez, va esmentar tres noticies aparegudes aquesta setmana en els mitjans de comunicació escrits. La medicació escolar es comença a aplicar a les escoles catalanes, aquesta era una de les noticies. Però jo he de comentar que a la meva escola fa temps que s’ofereix aquest servei on fins i tot els alumnes que cursaven un cursat variable determinat podien fer de mediadors en conflictes escolars entre alumnes. Un tema d’actualitat i comentat a seminari que partia d’un article d’opinió era la feina dels mestres que en molts moments se’ls donen més responsabilitats de les que haurien de tenir i se’ls tatxa d’incompetents. Finalment hem treballat amb la noticia que tractava sobre, l’escola obligatòria fins als divuit anys. Aquest va ser el tema de debat.

Finalment la nostre companya Paula Antonell va presentar la revista. Aquesta es titulava “Escola Catalan” , és publicada per l’editorial Òmnium des de 1965 i en llengua catalana. La seva publicació és realitza cada dos mesos i cada exemplar tracta sobre un tema concret. El número presentat a classe tractava sobre la literatura catalana així que tot estava relacionat amb aquet eix.
La revista està estructurada en vuit blocs i aquests són:
- Elemental (article d’opinió i reflexió sobre el tema)
- Escola catalana (articles sobre l’escola)
- Entrevista (persona que té relació amb el tema)
- Experiències
- Llengua “Sense pèls a la llengua”
- Informació i comentaris
- Llibres i materials
- Lletra menuda

El tema de debat sobre la revista ha estat entorn a un article que es centrava el l’actitud d’alguns pares envers al futur del seus fills i la frase “Els nens són persones no projectes” emmarca el contingut del debat que vam dur a terme.


REFLEXIÓ:

Les escoles que m’han sigut assignades són les que volia així que estic contenta, espero poder gaudir i aprendre, principalment, de les diferents visites.
L’actualitat educativa d’aquest setmana a estat entretinguda i el tema escollit per el debat ha donat de si. Sobre el tema de debat estic d’acord però no obligar als alumnes a fer batxillerat si no obrir les portes perquè puguin fer cicles de formació i així especialitzar en primer grau, però no condicionar el seu futur amb setze anys.
La presentació per part de la Paula de la revista educativa ha estat molt bona i a més és una revista molt complerta. Potser l’error que té es que tracta només d’un tema però a l’hora aprofunditza en ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada