divendres, 20 de novembre del 2009

DIVENDRES 20, VISITA A L'AQUÀRIUM

DESCRIPCIÓ


El passat dilluns vam fer una visita a un espai lúdic, en aquest cas, l'Aquàrium de Barcelona.Hi vaig anar amb les meva companya de seminari, l'Eva Ladevesa, i també amb la Lorena i la Judit que han triat el mateix espai que nosaltres i creuen que és de profit en l'àmbit de l'educació i sobretot per captar l'atenció dels més menuts.


Hem volgut saber la perspectiva educativa de l'Aquàrium com centre d'interès públic i com s'adapta als nens en funció de les seves edats.

Respecte això, a la web de l'Aquàrium hi ha una referència on es detalla el contingut pedagògic a cada edat, distribuint-se en infantil, primària, secundària i/o batxillerat.

El que ens va interessar a nosaltres, va ser el dossier d'activitats corresponent a l'etapa de Primària, on ens expliquen els tipus d'activitats que fan, i quina és la seva política com a centre lúdic i educatiu.

A més, en la nostra visita a l'Aquàrium ens han explicat que el 2010 és l'any Internacional de la Biodiversitat, i que per tant, des de la mateixa entitat volen promoure'l, així com conscienciar des de ben petits als nens que visitin l'Aquàrium de la importància del medi marí, juntament amb la seva conservació.

Altres coses que els nens poden fer durant la seva visita a l'Aquàrium o més tard, quan ja són a l'escola és pintar els animals que han vist, aprofundint així la seva visita.

Una altra de les activitats que des de la web es fomenta és que el professorat assisteixi a l'Aquàrium, de forma gratuïta, per tal d'incentivar al personal docent i que aquest mateix ho traspassi als seus alumnes, així com que aquest docents coneguin amb exactitud les activitats a les que poden optar si concerten una excursió. Per tant, una informació que cal saber és que els dimecres és dia de jornada gratuïta pels professors, i no seria mala idea assistir-hi, ja que a més de ser una experiència molt profitosa i engrescadora, ajudarà encara més a transmetre-la als alumnes i compartir aquestes vivències plegats.


REFLEXIÓ PERSONAL

Per tant, ha sigut una tarda molt divertida on hem rememorat les visites que hi haviem fet de menudes, i on hem volgut captar més informació de la que teniem per en un futur engrescar als nens a que aprenguin més coses sobre el que ens envolta. D'aquesta manera i fent aquesta visita, estaran aprenent a més de passar-s'ho d'allò més bé.

APROFUNDIMENT

Pàgina web de l'Aquàrium

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada