dimecres, 25 de novembre del 2009

Seminari 1 (25 nov)

DESCRIPCIÓ

Després d’una setmana sense fer seminari la veritat es que ja trobava a faltar la petita classe en la qual l’atenció és més personalitzada i tenim major tracte amb els nostres companys. La sessió d’avui ha estat dividida en dues parts.

Primerament hem treballat l’actualitat educativa on les nostres companyes Maria Pérez i Paula Antonell ens han presentat les ultimes noticies i opinions relacionades amb l’educació. Aquesta setmana als diaris han publicat noticies sobre; les pissarres digitals, la setmana de la ciència, el Pla Bolonia, els guetos entre nens en edat escolar i a França un nen de 13 anys havia robat una escopeta per matar als mestres.

El tema que la Maria ha proposat per debatre a sigut: “Creieu que s’ha de donar més importància a altres temes o l’educació és primordial?” Aquesta qüestió deriva de la noticia escollida per presentar . Aquesta critica que les persones donin més importància a certs aspectes com per exemple el canvi climàtic i no es preocupin per l’educació que és el futur.

La Paula ha tractat les TIC i els ordinadors portàtils. “cent trenta centres amb ordinadors portàtils a partir de Gener. Esteu d’acord o no amb la implantació dels ordinadors com a material escolar?” Aquest és un tema que havíem tractat amb anterioritat i del qual ja estàvem més o menys informats.

La segona part de la classe l’hem dedicat a la “setmana de pràctiques”. La Lluïsa Cirera ens ha manat fer una reflexió sobre la setmana passada així com esmentar dues de les visites que més ens van agradar. Jo he esmentat la visita a “La Masia del FCB” i l’escola Sadako.

La primera d’aquestes visites hem va agradar perquè vaig descobrir noves coses sobre un gran club esportiu. El FCB no només s’ocupa de la basant esportiva dels jugadors sinó que també de l’educació. I he esmentat l’escola Sadako perquè em va agradar només entrar. És una escola en que donen molta importància als sentiments, i treballen amb projectes però també introdueixen les TIC en el seu currículum.

Darrerament hem parlat sobre la conferència de Dilluns 16, titulada “Fer de mestre” i a partir d’aquí hem derivat en la posada en comú sobre els apunts. Hem explicat la nostra forma de prendre apunts com també de realitzar esquemes i altres.

REFLEXIÓ PERSONAL

La sessió de seminari d’avui ha sigut molt amena perquè hem tractat diferents temes però destacaria l’activitat sobre la setmana de pràctiques. Poder expressar la nostra opinió sobre la setmana de pràctiques ha estat una cosa positiva perquè hem pogut escolar la visió dels demés com també expressar la nostra.

El compartir la forma de prendre apunts, a mi, personalment, m’ha ajudat a veure que no només hi ha el meu mètode i que si en algun moment no més efectiu puc canviar. Finalment el seguir tractant l’actualitat educativa està molt bé perquè així podem estar informats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada