dimecres, 2 de desembre del 2009

Seminari 1 (2 des)

DESCRIPCIÓ

Avui a seminari hem fet tres activitats diferents. La primera d’elles, i com ja va sent costum, a sigut parlar de l’actualitat educativa. Avui el nostre company Eduard ha presentat tres notícies, aquestes tractaven els següents temes: la quantitat d’hores de Català a Menorca, la creació d’espais educatius de nouvinguda i finalment la noticia que hem dut a debat “Modificació de la jornada educativa”. Tractava sobre el canvi que es vol dur a terme amb el calendari escolar, alguns d’aquests canvis són, fer una setmana de vacances al Febrer, i escurçar les d’estiu.

La nostre companya Laura Sánchez ha presentat la revista “Escola Catalana”, que ja era la segona vegada que exposaven la mateixa revista perquè anteriorment l’havia fet la Paula Antonell. La revista està editada en Català i consta de vuit parts diferents.
- Davantal (carta de l’editorial)
- Camins per reeixir (articles sobre temes d’actualitat)
- Entrevista a Vicens Soler
- Experiències
- Sense pèls a la llengua (tracte sobre el vocabulari Català)
- Informacions i comentaris
- Llibres i material
- Lletra menuda (dibuix amb significat)

Finalment ens ha presentat un article que tractava sobre la utilitat del currículum de primària. El debat l’ha plantejat sobre la pregunta “És útil el que els nens aprenen a primària?”

La tercera activitat ha estat la posada en comú de la setmana de pràctiques i més concretament, en aquesta sessió, hem parlat de l’activitat que vam dur a terme Dimarts, “jornada de pràctiques en una escola”. Només ha donat temps a que tres parelles de companys expliquessin la seva experiència per sembla que serà una feina interessant.

Per últim i com a sorpresa de la classe d’avui, la Lluïsa ens ha repartit uns paperets de colors en el que hem d’escriure coses positives sobre els nostres companys.

REFLEXIÓ PERSONAL

El seminari d’avui ha sigut interessant sobretot quan hem parlat de l’actualitat educativa i hem exposat la setmana de pràctiques. Ha sigut gratificant escolar les experiències dels companys. Val a dir que la nota de color, i mai més ben dit, l’ha donat la nostra tutora a l’hora de presentar una nova activitat. Ens a repartit catorze papers de colors, un per cada company, en aquests paper hem de posar coses positives del company. Encara que no ho sembli serà una feina feixuga perquè hem de decorar-los i esforçar-nos al màxim. Ja estic nerviosa pel resultat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada