divendres, 4 de desembre del 2009

Seminari 1 (4 des)

DESCRIPCIÓ

A seminari avui hem fet moltes activitats. Primerament hem repartit el que ha de portar cadascú per la “festeta!” que el dia 18 durem a terme. Seguidament hem parlat sobre les espelmes que hi ha a l’entrada de la universitat. Cada setmana des de l’u de Desembre s’encén una espelma. Aquestes fan referència al Calendari d’Advent.

Com que anàvem amb rataràs en l’activitat de revista educativa avui la Sara Olmo i l’ Irene Recio ens han presentat dues revistes diferents. Primerament l’ Irene Recio ha presentat una revista que també la va fer el Cristian, que es titula “Perspectiva escolar”. Aquesta té diversos apartats:

- Educació pel canvi personal i social
- Aprendre durant tota la vida
- Mares, enllaç i procés d’acollida de les persones immigrants
- Bibliografia
- Escola (Solucions per problemes personals relacionats amb l’educació)
- Poesia i joves (opinió sobre la literatura i la joventut)
- Mirades (experiències del personal docent)
- Cartellera (premis)


El debat que ens a plantejat la nostra companya Irene a estat: “Quines qualitats ha de tenir el mestre que exerceixi en un hospital?”

La Sara Olmo a presentat una revista tècnica. Aquesta s’anomenava “Infància y aprenentatge, Revista per l’estudi de l’ensenyament i el desenvolupament”. La revista s’edita en Castellà des de l’any 1977.

En aquesta revist trobem dos apartats:
- Articles (estudis i articles signats per personal docent o altres amb estreta relació amb l’educació)
- Altres
El tema de debat que a presentat la Sara ha sigut: “Creieu que les dones es preocupen més per la casa i els fills que pel treball fora de casa?”

Finalment hem parlat continuat parlant de la Jornada de Pràctiques que vam dur a terme el Dimarts disset de Novembre:
- Albert i Cristian: Escola Infant Jesús
- Anna i Sara: Escola del Mar
- Maria i Eva: Escola Claret
Aylen: Escola Immaculada Vedruna
Laura: Escola Declory
Irene: Mare de Déu de la Mercè

REFLEXIÓ PERSONAL

La sessió de seminari d’avui ha sigut interessant perquè com la setmana passada hem pogut gaudir de les exposicions sobre les practiques dels nostres companys. La primera revista comentada ja s’havia exposat abans i per aquest motiu hem anat més després, una decisió encertada. En canvi la revista presentada per la Sara Olmo era molt científica i només hi apareixien articles basats en estudis i altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada