dimecres, 9 de desembre del 2009

Seminari 1 (9 des)

DESCRIPCIÓ

Avui a la classe de seminari hem fet diverses activitats. Primerament hem començat entregant les targetes que hem elaborat pels nostres companys . Seguidament hem realitzat un exercici de lectura en veu alta. Com que havíem d’entregar el treball sobre l’Elogi de la feblesa, hem hagut de llegir el fragment de la redacció que més ens ha agradat. Aprofitant la lectura en veu alta la Lluïsa ens ha repartit el “Decàleg de la lectura en veu alta”. En aquest document proposen recursos per adquirir confiança i poder acostar la comprensió al receptor.

L’actualitat educativa publicada als diaris la setmana passada ens l’han presentat l’Anna Español i la Ailen Marino. Primerament l’Anna ha parlat sobre els ordinadors portàtils perquè els nens de primària no en tindran fins que en tingui tota la secundaria. La segona noticia tenia com a titular “Col·legios libres de comida basura” i finalment la noticia de la qual hem debatut tractava sobre un joc que realitzen a França que anualment provoca 14 morts. És un joc al que els nens juguen a l’hora del pati i es tracta d’ofegar-se fins perdre el coneixement i així experimentar noves emocions. El debat que a proposat l’Anna era el següent: “Com han de treballar les escoles sabent que els pares no fan cas de les advertències per part del personal docent”.
La nostra companya Ailen a presentat una carta al director en relació al canvi del calendari escolar. “El congreso vota para que se quiten los crucifijos de los col·legios públicos”. Per acabar hem parlat sobre “La FP de grado medio dará acceso a n bachillerato de un año”. Aquest ha estat el tema de debat perquè molts de nosaltres no enteníem com unes persones que tenen un FP només han de fer un any de BTX.

Com a segona activitat la meva companya Maria Pérez i jo hem presentat la revista. La Maria Pérez ha presentat una revista digital titulada “Barcelona Educació”. Aquesta revista esta dirigida per Araceli Vilarasa i es publica en Català i a BCN. La seva periodicitat és mensual i la seva distribució gratuïta, mitjançant la xarxa. La revista te deu apartats:
- Editorial
- Notícies
- Som xarxa
- Protagonistes
- Jo també educo (articles escrits per professors que no imparteixen educació obligatòria)
- A fons (parla sobre un tema concret)
- Radiografia (aprofundeix en el tema del A fons)
- Apunts (planteja problemes sobre el A fons)
- Participació
- Entrevista
- Oberts al món (parlen del tema platejat A fons però de manera internacional)
- Una mica de tot: - la columna
-la tira còmica
El tema a debatre proposat per la Maria ha sigut “La continuïtat del canvi” relacionat amb l’escola Costa i Llobera.

La meva revist es deia “Cuadernos de Pedagogia”.

Finalment hem posat en comú la vista al centre educatiu escolar però només han pogut parlar la Maria Pérez i la Paula Antonell.

REFLEXIÓ PERSONAL

La sessió de seminari d’avui ha sigut molt entretinguda i el que més m’ha agradat ha sigut escolar la lectura del meus companys sobre l’Elogi de la feblesa perquè la majoria hem llegit les experiències personals. Aquesta lectura a permès aprofundir en algunes persones.

Ja tinc ganes de saber que hauran escrit de mi els meus companys així que espero que arribi el dia 18 i per suposat la festeta, amb vi, truita, patates, olives i altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada